Alestelou.com
Omgeving

OMGEVING

Casa Alestelou, in de Orbavallei met zijn vele sinaasappelbomen, heeft veel te bieden.


Wij zijn centraal gelegen voor zowel het strand, het platteland, de bergen, de bruisende badplaatsen en pretparken.


Een citytripje naar Valencia of Alicante is een aanrader. Deze 2 steden liggen op 1 uur rijden van Casa Alestelou.


Wandelaars kunnen vanuit de Casa uren wandelen langs de sinaasappelbomen.

De nabijgelegen natuurreservaten zijn toegankelijk voor iedereen, te voet, met de fiets, scooter of auto, en hebben verschillende vergezichten vanaf de bergen met 360° uitzichten over de zee en het prachtige, ruige binnenland.


De dichtsbijzijnde badplaats is Denia wat op 15 km afstand ligt. Hier vind je een mooie jachthaven, restaurantjes en loungebars, terrasjes, een autoluwe winkelstraat, ochtend- en avondmarktjes, de promenade van de pier, en veel meer. Dit is zeker een bezoekje waard!


Naast Denia heb je een rotskust met boulevard maar ook kilometerslange zandstranden. Andere badplaatsen in de buurt zijn: Gandia, Oliva, Javea, Moraira, Altea, Calpe, ...

Leuk voor de kinderen is een bezoek aan de

grotten van Cova de les Calaveres,

op nog geen 10 minuten rijden.


Een uitgestrekt, 900 m lang grottenstelsel

met rotsformaties zoals stalactieten

en stalagmieten, plus fossielen.

Tijdens de zomermaanden zijn er traditionele feesten in de dorpjes rondom Tormos.

De kalender is bij ons beschikbaar.


Heeft u zin om een dagje in de Casa te blijven en van ons zwembad en onze tuin te genieten, maar wilt u wel graag uiteten, dan kunt u op loopafstand terecht in de 2 tapasbars in ons dorp. Met de auto is het 2 minuten rijden naar Orba en Sagra met verschillende tapasbars en pizzerias.


In Ondara is een groot winkelcentrum, dit ligt op 10 min rijden en is geopend van 10 uur tot 22 uur.

Met zijn uitdagende wegen wordt onze streek ook druk bezocht door fietsers, zowel amateurs als professionals. Daarnaast vinden ook motorrijders onze streek heel aangenaam voor mooie toertochten.


Wanneer u in het voorjaar naar onze B&B komt, dan ruikt de hele vallei naar de bloesem van de sinaasappel- en citroenbomen. Van oktober tot maart worden de vruchten geplukt.


Wilt u ons bezoeken in de winter, met zijn 320 dagen zon per jaar, is Casa Alestelou aan de Costa Blanca uw beste keuze. In dit deel van de Costa Blanca heerst een microklimaat waardoor het wat koeler is in de zomer en wat warmer in de winter vergeleken met andere kustgebieden in Spanje.